Un cerșetor din Constanța "câștigă" 300 - 400 de lei pe zi! Tu cât muncești pentru banii aceștia?

2321
2

Articole de la același autor

■ Primăria Constanța a declanșat campania  "Spune STOP cerșetoriei!", pentru descurajarea oferirii de bani pe stradă


Îi vedem la colț de stradă, în intersecție, în fața bisericilor, în piețe, în parcările supermarketurilor, oriunde. Sunt copii, adulți, bătrâni, de toate vârstele, toți îmbrăcați ponosit și cu mâna întinsă. Sunt cerșetorii Constanței, parcă din ce în ce mai mulți. Și fiecare are câte o poveste de rupt inima și scos banii din buzunar. Iar constănțenii sunt inimă largă… Așa se face că un cerșetor ajunge să câștige mult mai mult decât un angajat cu normă întreagă, sporuri, bonuri de masă și ore suplimentare, chiar și 300 - 400 de lei pe zi.


Reprezentanții Primăriei Constanța i-au luat la întrebări pe cerșetori, iar Poliția Locală i-a luat la ochi și a început să-i gonească și să-i amendeze. 


"«Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană!». Acesta este probabil principiul după care se orientează zecile de cerșetori care profită, de multe ori, de mila constănțenilor care le oferă bani și le încurajează astfel practica. Știați că un cerșetor câștigă chiar și 400 de lei pe zi? Ce ziceți? Spunem Stop cerșetoriei?", este mesajul pe care îl transmite primăria către constănțeni.


Duminică, polițiștii locali au luat la rând bisericile din municipiu și au amendat zeci de cerșetori. 


"Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale și au fost confiscați 107,70 de lei, bani proveniți din cerșetorie. Rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța: Spune stop cerșetoriei!", au făcut un apel reprezentanții Poliției Locale.


La mână întinsă…


Probabil că nu există constănțean care să nu fi pus măcar o dată un leu sau 50 de bani, pe stradă, în palma vreunui om cu mâna întinsă. Unii se uită la om și dau doar copiilor sau doar bătrânilor, dar culmea este că trăiesc bine-mersi din cerșetorie și persoane tinere, în putere și apte de muncă. 


"Copiii mă înduioșează și mereu, dacă le dau un bănuț, le spun să se ducă să își cumpere ceva pentru ei și să nu-i ducă acasă. Deși, cu siguranță, tot pe mâna părinților care-i trimit la cerșit ajung. Le mai dau bătrânilor, că mă gândesc că ei sunt neputincioși, au pensii foarte mici și nu mai pot să muncească. În schimb, mă revolt când văd oameni în toată firea, femei, bărbați, care ar putea să muncească. Nu le dau niciodată bani!", ne-a mărturisit o constănțeancă. 


Amenzi și pentru cei care dau bani


Sunt constănțeni care consideră că și persoanele care dau bani cerșetorilor ar trebui amendate. 


"Prin milostenia lor nu fac altceva decât să-i încurajeze pe cei care se află în spatele amărâților obligați să stea cu mâna întinsă, indiferent de aspectul vremii sau starea lor de sănătate. Nu degeaba se spune că există o mafie a cerșetorilor. Așteptăm ca poliția să destructureze această mafie!", ne-a spus Marius Pavel.


Dosare penale pentru cei care folosesc copii și persoane cu handicap


Și Inspectoratul de Poliție Constanța îi are în vedere pe cerșetori. La finele anului trecut, polițiștii recunoșteau că au făcut dosare penale pentru mulți dintre cei care apelau la mila publicului folosind copii sau persoane cu dizabilități. 


"Noi facem dosare penale pentru cerșetorie, dar, mai departe, ce se întâmplă cu ele nu mai depinde de noi. Însă anul acesta (n.r. anul trecut – 2017) am avut foarte multe cazuri. Există o preocupare constantă a IPJ în acest sens, se acționează în jurul bisericilor, în cartierele Far, Km 4 - 5, zona Spitalului Județean Constanța, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în intersecții, în zona Gării Constanța", declarau, la momentul respectiv, reprezentanții IPJ Constanța.


Comentează știrea

Dan
8 mai 2018
Oare?

"Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale și au fost confiscați 107,70 de lei, bani proveniți din cerșetorie." Daca au fost aplicate 18 sanctiuni si au fost confiscati 107 lei, unde sunt cei 300-400 lei pe zi din cersetorie? In alta ordine de idei, ar trebui arestati capii lumii interlope care se ocupa cu traficul de cersetori. Da, cersetorii se vand si au pret in funtie de handicap! "Copacul" trebuie distrus din radacina. Daca aduni "fructele" nu inseamna ca distrugi copacul. Toate problemele sunt de la tigani si nu din alta parte. Droguri, cersetorie, trafic de carne vie, hotia, talharie...de la tigani vin. Doar o sugestie, din partea unui platitor de taxe..Aaaa, sa nu uit. Verificati cimitirele. Se pare ca acolo isi fac veacul cei mai multi "cersetori".

cetatean
8 mai 2018
despre

In acest caz, felicitari Politiei Locale dar si IPJ, ptr ca incearca sa reduca cersetoria (din pacate, nicaieri in lume nu poate fi stopata total). Propunere: decat sa amendati niste....cersetori(crede cineva ca se vor duce cuminti si disciplinati sa platesca amenzile si eventual penalizarile?), mai bine pusi la maturat si facut curatenie. Si stiti de ce? Daca sunt scosi din "campul muncii", ei nu mai produc bani....mai sus...ptr protectorii lor. Aici trebuie lucrat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5501 secunde